TABLE SETTING-RESTAURANT ETIQUETTE
Abstract
The way the restaurant looks influences the atmosphere that takes shape and the mood that customers will have. In order to outline a space that makes them feel really good, it is necessary that the spaces in the restaurant are designed with meaning. Space planning, layout, is an aspect that must be taken into account. The actual design of the spaces also includes the layout that provides enough space for customer privacy, table placement, sound system, entrance area, lounge, etc. Arranging tables according to etiquette can get the host of an event in difficulty, but rules for placing cutlery at the table were created to help with this. A formal meal involves several dishes and drinks, so more cutlery, plates and glasses.
Keywords
Full Text:
PDFReferences
BÎZOCU CODRUTA, BURSUC M., 2023, Tehnologia meserie de ospătar, suport de curs, Târgu Jiu
CHIRIAC ALEXANDRA CRINA, 2004, Asistenţa turistică în organizarea evenimentelor, Editura THR-CG
DOBRESCU E., BĂLĂNESCU C., MORJAN G., 1993, Tehnica servirii consumatorilor, Editura Didactică și Pedagogică, București
DOBRESCU E., STAVROSITU S., 2003, Tehnica servirii consumatorului, Editura Didactică și Pedagogică, București
FLOREA C., BELOUS MĂDĂLINA, 2004, Organizarea de evenimente şi banqueting în structurile de primire, Editura THR-CG
MĂZĂREL A., 2012, Manualul ospătarului, Editura Lux Libris, Brașov
MIHAI STEFANIA, 2004, Alimentatie publica si turism, Editura Niculescu
POPESCU DIANA, 2024, Mise en place pentru micul dejun: articole esentiale si sfaturi pentru experiente deosebite, https://blog.yalco.ro/horeca/mise-en-place-pentru-micul-dejun-articole-esentiale-si-sfaturi-pentru-experiente-deosebite
STAVROSITU S., 2008, Arta serviciilor în restaurante şi baruri, tehnologie culinară, serviciile hoteliere, Centrul Naţional de Numerotare Standardizată Bucureşti
STAVROSITU S., 2010, Ospitalitatea în turismul românesc. Secolele XIX-XXXXI. Constanța
STAVROSITU S., 2004, Rețetar de preparate culinare produse de cofetărie patiserie și arta serviciilor în restaurante pentru turismul intern și internațional, Fundația Arta Serviciilor în turism, Enciclopedie Gastronomică, Constanța
***https://www.finedininglovers.com/article/table-settings-rules-guide
***https://www.highspeedtraining.co.uk/hub/how-to-set-a-table/
***https://www.lancom.ro/articol/reguli-de-servire-in-restaurant-ghid-pentru-servicii-de-calitate-in-unitatile-de-alimentatie-publica-300
***https://www.realsimple.com/holidays-entertaining/entertaining/how-to-set-a-table
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2024 Iuliana Merce, Ioana Anda Milin

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE MANAGEMENT AGRICOL
ISSN print 1453-1410
ISSN online 2069-2307
(former ISSN 1453-1410, E-ISSN 2069-2307)
PUBLISHER: AGROPRINT Timisoara, Romania
PAPER ACCESS: Full text articles available for free
FREQUENCY: Annual
PUBLICATION LANGUAGE: English
______________________________________________________________________________________________
Banat`s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King Michael I of Romania” from Timisoara
Faculty of Management and Rural Tourism
300645, Timisoara, Calea Aradului 119, Romania
E-mail: tabitaadamov2003 [at] yahoo.com
Phone: +40-256-277439, Fax.: +40-256-277031